Långväga lunchgäster

Här på Hällstigen har vi tre bröder från Eritrea som jobbar via arbetsförmedlingen. Dom är anställda för att klippa gräs och hålla ordning. Varje vecka måste någon vara handledare och idag var det min och Martins tur. Eftersom vi inte har någon riktigt fin föreningslokal så får dom vara hemma hos handledaren om dom vill gå på toaletten eller värma lunch och äta.
Jag och Martin hade just ätit tråkig spagetti med falukorv då dom fem bröderna (idag hade dom nämligen två till med sig) plingade på dörren och ville äta lunch. Vi dukade fram bestick och glas och sen sa dom
- Come, eat with us!
Dom hade tre stora matlådor som luktade gudomligt gott så vi kunde inte säga nej. Det var varmt bröd med någon sås som var stark men sjukt gott. Vi åt tillsammans runt vårt matbord och nästan pratade i munnen på varandra, gestikulerade och skrattade för att göra oss förstådda på olika språk. Vi pratade klimat, språk, kultur, mat och även lite politik. Helt fantastiskt var det. Nu bränner det skönt i munnen och magen efter en god lunch med mycket röd chili och jag har fortfarande ett leende på läpparna, vilken upplevelse det var.


Nuet är ett stort ord

Imorse gick jag och Sam upp till vägen för att hämta posten (vi har nämligen brevlådorna uppe vid infartsvägen på vårt radhusområde). Vi stannade många gånger, bland annat för att titta på en katt, kolla in alla parkerade bilar, fingra på allas postlådor, leka med stenar osv osv. När vi kom hem igen hade det tagit ungefär 45 minuter och under den tiden hade jag flera gånger kommit på mig själv med att vara stressad. Flera gånger sa jag orden; Kom nu!

Jag reflekterade lite över det både under tiden och efteråt. Jag undrar varför jag som vuxen har så svårt att leva i nuet som min son gör. Om han vill titta på en katt i 8 minuter, då gör han det (oavsett vem eller vilka som får vänta). Jag vet inte varför jag kände mig stressad, hade egentligen inget annat att göra....inget annat än att vara med Sam. Jag ska försöka bli bättre på att leva som barn - att leva i nuet!

Gjorde ett test ( http://www.expressen.se/halsa/1.945322/hur-bra-ar-du-pa-att-leva-i-nuet? ) med resultatet:
Du fick 43 rätt av 60 möjliga
Du är på god väg att bli mindful. Träna på att upptäcka de värdefulla små tingen i tillvaron så når du snart ditt mål.

”Vi lever en sekund i taget, och sekunden är just nu.” /Eyvind Johnson


RSS 2.0