69e gången gillt

Jag och Martin har varit väldigt bortskämda när det gäller Sam.
Vid tre månader började han sova i sitt eget rum och sedan dess har det gått väldigt lätt och smidigt att lägga honom, med undantag för vissa nätter. Sedan några månader tillbaka får han välling i sängen medan jag eller Martin läser en bok. När han ätit klart släcker vi lampan, stoppar om honom, kysser honom god natt och går ut. Detta har funkat bra, tills förra torsdagen då han blev totalt omvänd och vägrade ligga kvar i sängen. Så fort vi läst klart kliver han ur och vill leka. Man lägger tillbaka honom och försöker stryka över håret, på ryggen, sjunga, läsa lite till men inget funkar. Tilläggas bör att han är aldrig arg. Han är jätte glad och inte alls trött.
Igår när jag hämtade på dagis så frågade jag lite desperat vad vi ska göra. All den värdefulla om omtalade "egentiden" går åt till att försöka få honom att somna. Inte helt oväntat svarade dom att man måste vara konsekvent och bära tillbaka honom till sängen, säga god natt och gå ut.
Jag peppade hela kvällen eftersom att jag vet att mitt tålamod inte är det bästa, sedan inledde jag operation nattning. Jag hade laddat upp med en pall och en tidning utanför. Någon tidning hann jag aldrig läsa, jag hade fullt upp att bära tillbaka min son till sängen. 69 gånger bar jag tillbaka honom från hallen utanför hans rum. 69 gånger! Hur orkar han? Han skrattade hela tiden och tyckte mamma hade hittat på världens roligaste lek.
Nu får tiden utvisa hur många dagar, veckor eller månader detta blir vår kvällsrutin




Älskade hjärtat, det var inte länge sen du inte gjorde annat än sov :)


Sista KUN

Igår genomfördes sista KUN (kultur och utbildningsnämnden) ever (?) pga att majoriteten genomför en omorganisation gällande kultur och fritid som efter årsskiftet ska ligga under KS (kommunstyrelsen).
Känns lite tråkigt att inte jobba med dessa frågor hädanefter men det är bara att gilla läget. Det blir nog bra att kultur och fritid hamnar som en näringslivsfråga. Vår nämnd kommer få ett nytt namn, kanske UN (utbildningsnämnden) ?
Det blev ett ganska kort möte med en rätt tunn ärendelista.
Vi utsåg årets ungdomsledarstipendiat, det var jätte kul! Jag vet inte om det är officiciellt ännu så jag avslöjar inget namn men personen i fråga var en/är en väldigt värdig vinnare :)
Kefas kom upp som ett extraärende utan att-satser, det skulle bara bordläggas.
Vi i oppositionen yrkade dock på att bla. låta avdelningen finnas kvar tills ett mer långsiktigt alternativ har utretts.
Ännu är inte "kriget" över go´vänner!
Vi blev i sedvanlig ordning bjudna på jullunch på fritidsgården och man slutar aldrig häpnas över vilket jobb dom gör för Vilhelminas ungdomar...jätte kul.
En annan jättekul sak var att pingsförsamlingen bestämt att dela ut ett bistånd till Fritidsgården, 10.000 pix som personalen får använda precis som dom vill. Kändes på något sätt nytänkande att dela ut bistånd på orten, en jätte fin tanke och pengar som kommer gå oavkortat till Vilhelminas ungdomar.




VK:s Weekend

Idag har jag och min lilla familj varit på badhuset. Det var jätte mysigt och Sam är så kavat med sina armpuffar. När vi kom ut till caféterian fann jag VK:s Weekend och.....
...titta vilken enormt duktig vän jag har!
Driver egen restaurang gör hon plus att hon är sjukt snygg.
Sams gudmor är hon också, och en omtänksam och varm människa.
Jag Älskar dig Lotta-Karin



RSS 2.0