Pressmeddelande

Alliansen i Vilhelmina väljer att avstå att delta i fullmäktige 29/8 2011 för att inför den politiska majoriteten och Vilhelminas invånare tydligt markera att det är fel att hantera demokratin på det sätt som majoriteten i Vilhelmina gjort.

 

 

 

 

Socialdemokraternas hantering av demokratin i Vilhelmina under det gångna året har varit förkastligt och vi kan inte se att demokratins grundprinciper efterföljs i vår kommun. Det som hände i valfullmäktige 1/11 2010 samt ifrågasättanden av våra ledamöter och politiska obehagliga markeringar för att slå ner våra ledamöter kan inte accepteras.

 

Den representativa demokratin är åsidosatt i Vilhelmina eftersom valresultatet inte fått ett rimligt genomslag i fördelningen av förtroendeposter. Socialdemokraterna har med sitt handlande valt vilka representanter de vill ska företräda oppositionen.

 

Det har skett en tydlig kulturförändring i politiken där (S) nu styr och ställer utan vilja till att lyssna, söka samförstånd eller ta itu med de stora utmaningar som väntar Vilhelmina kommun.

 

Då den representativa demokratin är åsidosatt så är även kommunfullmäktiges ställning som högsta demokratiska församling åsidosatt.

 

Det möte som hölls 15/8 2011 för att lösa konflikten innehöll inget annat än en tom hand från majoriteten. Alliansen kräver att de ledande partierna gör upp med Alliansen på ett sätt som är värdigt Vilhelmina kommun.

 

 

Kristdemokraterna Centerpartiet Folkpartiet Moderaterna


Hatten av...

...för Anna-Karin Hatt!
Hon är den personen som jag känner mest förtroende för att bli vår nya partiledare, verkar vara vettig och jordnära..något som jag värderar högt och som jag tycker beskriver Centerns politik.

"Alla delar av Sverige kan och ska växa. Centerpartiet ska vara den drivande kraften för hållbar tillväxt och utveckling i hela landet, i staden likväl som på landsbygden. Inte för Centerpartiets egen skull, utan för Sveriges. Anna-Karin har lett en förnyelsegrupp på det här området, med uppdrag att föreslå en modern politik inför partistämman i Åre i höst. Vi är nu färdiga med vårt arbete och överlämnar fem utvecklingsområden och 19 reformförslag till partistyrelsen. Några av dem är:

3. Starka, självbestämmande regioner.
Globaliseringen ställer nya krav. Marknaden och konkurrensen är global, samtidigt som människors vardag är lokal. För att förena globala krav med lokala behov behövs starka och naturliga regioner som utvecklar de regionala arbetsmarknaderna och som får ett stort självbestämmande i frågor som rör till exempel tillväxt- och näringspolitik.

4. Rätt till grundläggande samhällsservice.
Allt fler människor upplever att grundläggande samhällsfunktioner är ett ihåligt lapptäcke. Tillgång till fungerande service på rimligt avstånd är en förutsättning för att kunna bo, bedriva företag och arbeta på en ort. Statlig och offentlig service ska finnas i hela landet. Vi vill ge varje medborgare en lagstadgad rätt till vissa samhällsfunktioner, som bland annat elektricitet, telekommunikationer, bredband, postdistribution och hälso- och sjukvård.

Hur bra låter inte det här? Dags att börja leverera, C


Efter regn kommer solsken

Jag vill reflektera lite efter måndagens gruppfullmäktige där ett extra möte för gruppledarna hölls angående det politiska klimatet i Vilhelmina. Efteråt fick jag det citerat (och jag reserverar mig för felcitat) att det sagts av en från "motståndarlaget":
"Kommunfullmäktige ska inte vara roligt."
Det väcker en del tankar hos mig, nämligen att om det inte ska vara roligt, vad är det då för idé att man håller på? Jag tror att det av ett visst mått måste vara roligt för att man ska orka engagera sig. Åtminstone är det så för mig, jag började engagera mig politiskt för att jag tycker det är intressant och för att jag tycker det är just: roligt. Nu är det ju dock så att sedan jag blev invald i fullmäktige (efter valet 2010) har det tyvärr inte varit särskilt roligt, möjligen intressant men faktiskt har det mest gett mig en klump i magen så jag hoppas och tycker (faktiskt) att vi i fortsättningen även ska försöka ha lite roligt och kanske även samarbeta.
För övrigt så läste jag just på facebook att en annan från "motståndarlaget" hade skrivit Jämlikhet och solidaritet och rättvisa är nyckelorden för att få ett framgångsrikt samhälle där alla hjälps åt med utvecklingen.
Tycker jag låter för himla bra!

Efter regn kommer solsken
http://www.youtube.com/watch?v=ihJOoNznt4c
(inte en jätte bra låt men en rolig snubbe)


RSS 2.0