Mitt svar

Jag har under de senaste dagarna fått frågor från olika socialdemokrater ang. vårt (Allians för Vilhelmina) budgetförslag. Här kommer mitt svar;

Hej ledande S-politiker!
Jag hoppas ni förstår att jag i denna fråga, och i övriga frågor också, är mamma. Jag är mamma och förälder till en son på Kefas som betyder allt för mig. I andra hand är jag politiker och Centerpartist.
Som mamma och medborgare i Vilhelmina kommun anser jag att det är min rätt att ifrågasätta den politik ni för - utan att bry mig om siffror. Jag tycker det är synd att ni väljer att fokusera på motargument till mig som politiker istället för att svara mig som mamma hur ni vil göra det så bra som möjligt för mitt barn, för jag förutsätter att det är det ni vill???? Barnens bästa måste enligt mig prioriteras.
 Ang. vårt budgetförslag så kommer det presenteras efter gruppfullmäktige den 14:e november men med tanke på att att ni är i en styrande majoritet så förutsätter jag att ert budgetförslag får gehör. Därav denna vädjan i form av en skrivelse från Föräldrarådet på Kefas

Mvh//MammaAnnika


Skrivelse

Skrivelse från Kefas föräldraråd till Vilhelmina Kommunsfullmäktiges alla ledamöter

Med anledning av det liggande förslag ang. Kefas nerläggning vill vi föräldrar rikta ett stort missnöje mot majoritetens budgetförslag.

Vi har med bestörtning tagit del av förslaget som innebär en otroligt stor omställning för våra barn och även befintliga verksamheter. Vi ställer oss frågande till hur ni kan tänka er att splittra gruppen och placera ut barnen på redan överfulla avdelningar.
Kommunens barn innefattas idag i grupper som redan går emot skolverkets rekommendationer om hur stora barngrupper det egentligen bör vara. Att då utöka dem till ännu större grupper är varken till fördel för barn eller personal. Vi oroar oss främst för personalens arbetssituation och våra barns säkerhet. Att arbeta inom förskolan innebär ett stort ansvar för barnens välmående och utveckling, och vi undrar hur vår kommun stöttar upp personalen i deras arbete. Vi undrar hur långt det hinner gå innan det händer en olycka på grund av för täta barngrupper på för få personal.
Våra barn känner en trygghet i varandra, och att hålla barngrupen oförändrad så långt det går är för oss av hög prioritet. Att Kefas bör flyttas till annan lokal är vi väl införstådda i och ser då helst att den intakta verksamheten flyttas till friskare lokaler.
Barnen är vår framtid och vi måste alla se till att de har de allra bästa förutsättningarna. Att komma till förskolan varje morgon, att delta i en pedagogisk verksamhet eller helt enkelt bli sedd och uppmärksammad är ett grundläggande behov som måste tillgodoses!
Sverige har som land skrivit under på barnkonventionen där den genomgående röda tråden är att jobba för barnens bästa. I och med detta förslag, kan Vilhelmina kommun med handen på hjärtat säga att barnkonventionen efterföljs?
Vi vill härmed vädja till den styrande majoriteten att ni tar ert förnuft tillfånga och ser långsiktigt och arbetar för våra barns bästa.

Föräldrarna på Kefas gm föräldrarådet

Ja, så lyder skrivelsen som jag, Marlene Stenlund, Ronja Malmbo och Pernilla Bergh skrev ihop igår. Den är nu skickad till Kommunfullmäktiges alla ledamöter samt Ordförande. Vi har även startats ett upprop RÄDDA FÖRSKOLAN på facebook där alla som vill protestera kan skriva under med namn och ort.
Vi anser att detta förslag kommer påverka många fler än bara oss.
Alla "Kefasföräldrar" har blivit kallade till extra föräldramöte på torsdag med anledning av detta där jag verkligen hoppas att Kultur och Utbildningsnämndens ordförande kommer att svara på våra frågor, för jag vet att hon blivit inbjuden.

Vad tycker jag då? Vad skulle jag vilja göra annorlunda?

Jag skulle vilja låta dom privata aktörerna som faktiskt finns starta upp avdelningar. Vi har nämligen under den nuvarande mandatperioden fått in två ansökningar om att få starta varav en även ville erbjuda omsorg på kvällar och helger. Att det fanns två privata aktörer som ville satsa miljoner på att bygga nya avdelningar till våra barn tycker jag är helt fantasktiskt. Synd att S & V inte tyckte detsamma och avslog dom bägge.

Så, det är vad jag tycker, släpp in privata aktörer. Kommunens verksamhet måste tåla konkurrens - det tror jag skapar kvalite!

Knubbiga tantfingrar och surdeg

Jag har gått en kurs i surdegsbröd som Studieförbundet Vuxenskolan ordnade. Den varade tre gånger och slutade för två veckor sedan. Jag har försökt göra en egen surdeg (på kursen fick vi mest lära oss och baka med färdig surdeg) men jag har så många bollar i luften att jag glömde bort den lilla stackaren och den gick vidare till nangijala, typ.
Hursomhelst så var vi ett hurtig gäng som jag så att säga drog ner medelåldern på och jag stornjöt. Jag älskar tanter ( okej, Sibylla är ingen tant. Hon är bara på god väg =P).
Det jag älskar mer än tanter är knubbuga tantfingrar. Hoppas ingen tar illa upp.
Dom berättar så mycket om livet, dom får mig att känna mig trygg. Knubbiga tantfingrar gör mig helt enkelt lycklig och varm, kanske för att jag egentligen fortfarande är en vilsen liten flicka!?! Nja.
På kursen fick vi iallafall baka, skratta och smaka på en massa gott bröd.
Hipp hurra för knubbiga tantfingrar!

 
Mer eller mindre knubbiga tantfingrar in action


Det godaste brödet vi gjorde, surdegsknäcke


Ett pipigt bröd (som vi lärde oss att det heter när det är fina luftbubblor i brödet)


Underbara älskade

Imorse åt vår son en rejäl portion med gröt och fruktpuré, men tydligen blev han inte riktigt mätt. Efter tandborstningen gick jag för att hämta en blöja och när jag kom tillbaka fann jag detta bevis:



Huvva!

Jag avslutade kvällen hos Anneli i gapskratt, underbara älskade systrar


RSS 2.0