Midsommar

Då var den här, mitt i sommardagen som i vanlig ordning representerade den norrländska sommaren galant och ösregnade till största delen. Vi var taggade folkrace i VildaVillis som visade sig vara i Åsele, vilket var synd :)
Två av mina älskade systrar kom hit och lagade brakmiddag med midsommartårta...gullungar, sen skrattade vi så vi grät resten av kvällen. Ja, det var min dag det.
Imorgon åker Anneli med crew till Lycksele så nu YRKAR jag på att bli moster



Midsommar Fatmomakke -10


Ljuva landsbygd

Hela 70 procent av kvinnor mellan 18-29 år vill bo på landet visar en undersökning som Sifo gjort på uppdrag av landsbygdsdepartementet.Av samtliga tillfrågade svarar ungefär hälften att de vill bo på landet. Den främsta anledningen uppges vara ett lugnare tempo och närhet till naturen. Viktigt är också tillgång till jobb och bra kommunikationer

Jag har aldrig hört på maken till kul undersökning! Jag blir varm i hjärtat och hoppas fler i framtiden även gör slag i saken och flyttar hit. Idag på kommunfullmäktige har jag flera gånger hört ordet tillväxt och det är ett nyckelord för vår kommun. Hur skapar vi då tillväxt? Är det via den växande turismen? Ska vi ska utveckla kommunala verksamheter så man kan starta egna företag inom offentlig sektor? Ett rikt föreningsliv är också viktigt. Att det blir lättare för unga att starta egna företag och att det finns ett stöd i den egna kommunen.  Jag tror att det finns många saker vi kan utveckla och många saker är även under utveckling, ex. ett destinationsbolag.

Eskil Erlandsson, Landsbygdsminister får frågan; Vad gör du konkret för att människor ska kunna bo på landet?- Matlandet, landsbygdsprogrammet, bredbandssatsningar, regelförenklingar 37,5 %, sänkta egenavgifter 5 %, starta eget-bidrag till unga bönder (100 000kr) är några exempel han nämner

Ett annat ord som jag hört nämnas ett flertal gånger under dagens förhandlingar och framför allt i den allmän politiska debatten är samarbete, och DET är viktigt!


...denna Astrid

"”’Lotta, du får inte prata när stora människor pratar, du får vänta tills dom har slutat.’ ’Håhå’, sa Lotta, ’ Det har jag nog försökt, men det går inte. För dom slutar ju aldrig.’”"

ur Barnen på Bråkmakargatan

"’Ja, tiden går och man börjar bli gammal’, sa Pippi. ’Fram på höstkanten fyller jag tio år, och då har man väl sett sina bästa dar.’"

Pippi Långstrump går ombord


min son

Jag har lovat mig själv att varje dag försöka se något positivt i varje händelse, situation och motgång. I eftermiddag/kväll har vi haft extra sammanträde med Kultur och Utbildningsnämnden ang. förkolan Regnbågen. Många tankar har jag tänkt och en del har jag sagt. Jag gick ledsen från mötet och hade en stor klump i magen. Fällde ett par tårar, rätt många om jag ska vara ärlig. Varför går jag inte in på här men förklarar jag gärna för den nyfikne. När jag med tunga steg klev in genom dörren hemma och såg min sons vackra ansikte var dock allt som bortblåst. Det är ju honom som mitt liv på många sätt handlar om! Tack Sam för att du är mitt barn och för att du alltid får mig på bra humör. Efter den glädjeboosten kunde jag trots allt se ett par positiva saker med dagen, den viktigaste var och är: Jag är så lycklig för det val jag gjorde den 23 september 2010

Mitt hjärta
 


Vilhelminas kulturstipendiat 2011

Det i min politiska karriärs roligaste ärende behandlades på senaste Kultur och Utbildningsnämnden (110609), nämligen Vilhelmina kommmuns kulturstipendium 2011.
Det fanns många nominerade, däribland min egen nominering Evelina Hermansson. Efter en stunds diskussioner och överläggningar så gick vi till omröstning där Evelina vann! Jag är så lycklig och tycker Evelina är så värd det. Läs hela motiveringen i länken nedan. Grattis Evelina!

http://vk.se/Article.jsp?article=452701&category=380


RSS 2.0