Mammas helg

I helgen (eller idag) är det min och min mammas dag!
Vi har aldrig i min uppväxt "firat" morsdag, men jag gillar att det finns en dag då man kan tänka extra mycket på sin mamma, tänka extra mycket på att man är mamma och i bästa fall - umgås med sin mamma.
För mig har det varit väldigt mycket morsdag eftersom min älskade sambo låg med magsmärtor hela lördagen vilket resulterade i akut resa till Lycksele och en blindtarm mindre.
Därför har jag och Sam umgåtts super mycket, precis hela tiden. Jag ville inte sova själv så jag har haft en fot i munnen halva natten och en väderkvarn vid sidan om mig.
Här följer lite bilder från veckan. Jag önskar att alla mammor haft en härlig dag och att dom kännt hur sjukt bra dom är!
Ps! Martin mår bra efter omständigheterna, men får stanna i Lycksele till imorgon Ds!
Sam spanar in hjulspår påväg till förskolan - och - Jag fick mitt livs första blomma av min son, det var ett stort ögonblick vill jag lova
På lördagen firades Vilhelminadagen och på Folketshus hade det riggats en stor hoppborg. Jag, Sam och Ella hoppade tills svetten lackade
På andra bilden har Sam erövrat den gigantiska rutschkanan som finns här på Hällstigen - han var mycket mallig och åkte ca. 30 gånger :)
Hos mormor och morfar kan man grilla och köra Motorcykel
Livsnjutar´n äter glass i solen :)
Dags att ladda för ännu en spännande vecka, och självklart - Grattis Loreen!!

En bitter eftersmak

Jag vill inte alls utge mig för att expert eller särskilt kunnig om vår värld och dess hemskheter.
Men nu när det vankas storfest i Azerbaijan och huvudstaden Baku så riktas det ju mycket ljus mot landet, och man får hoppas att vi andra får upp ögonen för mer än bara en fin fasad.

Bakom den stora, påkostade arenan som lär visas upp så gömmer sig en av Europas hårdaste diktaturer där religonsfrihet och pressfrihet är begränsad (eller kanske obefintlig), där människor och organisationer som försöker hävda sina grundläggande rättigheter utsätts för övergrepp.
I landet lever många i fattigdom och det finns stora inkomstskillnader.
Kvinnor diskrimineras inom familjen, arbetslivet och politiken
(andelen kvinnor i parlamentet är 16%).
Våld mot kvinnor förekommer (fast säg i vilket land det inte gör det?), barnäktenskap och månggifte.

Jag, som många andra, kommer nog sitta bänkad framför Eurovision Song Contest på lördag och hålla tummarna för Loreen (tycker låten är riktigt bra).
Men visst ger hela sammanhanget en bitter eftersmak?




Emma Ricklunds Stiftelse

Hej bloggen...
Jag har verkligen inte haft lust att blogga på sista veckorna. Konstigt med tanke på  vad många spännande saker och möten jag varit med om.
Förra lördagen åkte jag upp till underbara vackra Saxnäs för möte samt årsmöte med Emma Ricklunds Stiftelses styrelse. I den sitter jag som ordinarie ledamot och är invald via Landstinget (Region Västerbotten)
När vi träffas och har möten så gör vi det i Ricklundgården/Saxnäs = Emma och Folke Ricklunds villa i Italiensk stil som idag är ett stycke arkitekturhistoria.
En helt fantastisk miljö att sitta och diskutera i (än om stolarna inte är dom skönaste).
Vi bestämmer allt från underhåll och skötsel av huset och gården till konstverk vid infarten. Vi går igenom visningar och konstnärsvistelser. Öppentider och projekt runt om i världen.
En väldigt kul styrelse att sitta i och ett MYCKET intressant hus.

Lite från hemsidan:

Huset är spännande med såväl exotiska föremål som föremål från den egna kulturen. Det skiftar hela tiden karaktär och inredningen är inspirerande. Hemmet är bevarat så som det stod vid Emmas bortgång 1965. En helt unik personlig miljö med bl a en golvmosaik i björk.
Den omgivande miljön var också viktig. Tillsammans med fröhandlare Viktor Lundgren skapades en trädgård utan motstycke i fjällvärlden. Den skiffersten som fanns på tomten formades till trappor, gångar och möbler. Emma lyckades få växter från andra växtzoner att överleva i det motsträviga fjällklimatet

Guidade visningar året runt.
Sommaröppet 15 juni-31 augusti 12 - 16 dagligen



http://www.ricklundgarden.com/webroot/Start.html


RSS 2.0