Hatten av...

...för Anna-Karin Hatt!
Hon är den personen som jag känner mest förtroende för att bli vår nya partiledare, verkar vara vettig och jordnära..något som jag värderar högt och som jag tycker beskriver Centerns politik.

"Alla delar av Sverige kan och ska växa. Centerpartiet ska vara den drivande kraften för hållbar tillväxt och utveckling i hela landet, i staden likväl som på landsbygden. Inte för Centerpartiets egen skull, utan för Sveriges. Anna-Karin har lett en förnyelsegrupp på det här området, med uppdrag att föreslå en modern politik inför partistämman i Åre i höst. Vi är nu färdiga med vårt arbete och överlämnar fem utvecklingsområden och 19 reformförslag till partistyrelsen. Några av dem är:

3. Starka, självbestämmande regioner.
Globaliseringen ställer nya krav. Marknaden och konkurrensen är global, samtidigt som människors vardag är lokal. För att förena globala krav med lokala behov behövs starka och naturliga regioner som utvecklar de regionala arbetsmarknaderna och som får ett stort självbestämmande i frågor som rör till exempel tillväxt- och näringspolitik.

4. Rätt till grundläggande samhällsservice.
Allt fler människor upplever att grundläggande samhällsfunktioner är ett ihåligt lapptäcke. Tillgång till fungerande service på rimligt avstånd är en förutsättning för att kunna bo, bedriva företag och arbeta på en ort. Statlig och offentlig service ska finnas i hela landet. Vi vill ge varje medborgare en lagstadgad rätt till vissa samhällsfunktioner, som bland annat elektricitet, telekommunikationer, bredband, postdistribution och hälso- och sjukvård.

Hur bra låter inte det här? Dags att börja leverera, C


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0