Pressmeddelande

Alliansen i Vilhelmina väljer att avstå att delta i fullmäktige 29/8 2011 för att inför den politiska majoriteten och Vilhelminas invånare tydligt markera att det är fel att hantera demokratin på det sätt som majoriteten i Vilhelmina gjort.

 

 

 

 

Socialdemokraternas hantering av demokratin i Vilhelmina under det gångna året har varit förkastligt och vi kan inte se att demokratins grundprinciper efterföljs i vår kommun. Det som hände i valfullmäktige 1/11 2010 samt ifrågasättanden av våra ledamöter och politiska obehagliga markeringar för att slå ner våra ledamöter kan inte accepteras.

 

Den representativa demokratin är åsidosatt i Vilhelmina eftersom valresultatet inte fått ett rimligt genomslag i fördelningen av förtroendeposter. Socialdemokraterna har med sitt handlande valt vilka representanter de vill ska företräda oppositionen.

 

Det har skett en tydlig kulturförändring i politiken där (S) nu styr och ställer utan vilja till att lyssna, söka samförstånd eller ta itu med de stora utmaningar som väntar Vilhelmina kommun.

 

Då den representativa demokratin är åsidosatt så är även kommunfullmäktiges ställning som högsta demokratiska församling åsidosatt.

 

Det möte som hölls 15/8 2011 för att lösa konflikten innehöll inget annat än en tom hand från majoriteten. Alliansen kräver att de ledande partierna gör upp med Alliansen på ett sätt som är värdigt Vilhelmina kommun.

 

 

Kristdemokraterna Centerpartiet Folkpartiet Moderaterna


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0