Sista KUN

Igår genomfördes sista KUN (kultur och utbildningsnämnden) ever (?) pga att majoriteten genomför en omorganisation gällande kultur och fritid som efter årsskiftet ska ligga under KS (kommunstyrelsen).
Känns lite tråkigt att inte jobba med dessa frågor hädanefter men det är bara att gilla läget. Det blir nog bra att kultur och fritid hamnar som en näringslivsfråga. Vår nämnd kommer få ett nytt namn, kanske UN (utbildningsnämnden) ?
Det blev ett ganska kort möte med en rätt tunn ärendelista.
Vi utsåg årets ungdomsledarstipendiat, det var jätte kul! Jag vet inte om det är officiciellt ännu så jag avslöjar inget namn men personen i fråga var en/är en väldigt värdig vinnare :)
Kefas kom upp som ett extraärende utan att-satser, det skulle bara bordläggas.
Vi i oppositionen yrkade dock på att bla. låta avdelningen finnas kvar tills ett mer långsiktigt alternativ har utretts.
Ännu är inte "kriget" över go´vänner!
Vi blev i sedvanlig ordning bjudna på jullunch på fritidsgården och man slutar aldrig häpnas över vilket jobb dom gör för Vilhelminas ungdomar...jätte kul.
En annan jättekul sak var att pingsförsamlingen bestämt att dela ut ett bistånd till Fritidsgården, 10.000 pix som personalen får använda precis som dom vill. Kändes på något sätt nytänkande att dela ut bistånd på orten, en jätte fin tanke och pengar som kommer gå oavkortat till Vilhelminas ungdomar.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0