Emma Ricklunds Stiftelse

Hej bloggen...
Jag har verkligen inte haft lust att blogga på sista veckorna. Konstigt med tanke på  vad många spännande saker och möten jag varit med om.
Förra lördagen åkte jag upp till underbara vackra Saxnäs för möte samt årsmöte med Emma Ricklunds Stiftelses styrelse. I den sitter jag som ordinarie ledamot och är invald via Landstinget (Region Västerbotten)
När vi träffas och har möten så gör vi det i Ricklundgården/Saxnäs = Emma och Folke Ricklunds villa i Italiensk stil som idag är ett stycke arkitekturhistoria.
En helt fantastisk miljö att sitta och diskutera i (än om stolarna inte är dom skönaste).
Vi bestämmer allt från underhåll och skötsel av huset och gården till konstverk vid infarten. Vi går igenom visningar och konstnärsvistelser. Öppentider och projekt runt om i världen.
En väldigt kul styrelse att sitta i och ett MYCKET intressant hus.

Lite från hemsidan:

Huset är spännande med såväl exotiska föremål som föremål från den egna kulturen. Det skiftar hela tiden karaktär och inredningen är inspirerande. Hemmet är bevarat så som det stod vid Emmas bortgång 1965. En helt unik personlig miljö med bl a en golvmosaik i björk.
Den omgivande miljön var också viktig. Tillsammans med fröhandlare Viktor Lundgren skapades en trädgård utan motstycke i fjällvärlden. Den skiffersten som fanns på tomten formades till trappor, gångar och möbler. Emma lyckades få växter från andra växtzoner att överleva i det motsträviga fjällklimatet

Guidade visningar året runt.
Sommaröppet 15 juni-31 augusti 12 - 16 dagligen



http://www.ricklundgarden.com/webroot/Start.html


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0