Plats 228 av 290

 

Vilhelmina ligger sämst till av alla länets skolor, Centerpartiet vill att alla skolor ska vara framgångsrika!

Idag presenterar Lärarförbundets sin skolranking där vi kan se att Vilhelmina kommun ligger långt efter andra kommuner i länet. Faktum är att Vilhelmina ligger på plats 228 av 290 i Sverige. Jag tycker att det är bra att dessa rankingar görs så att vi får upp ögonen för hur vi kan förbättra och utveckla åra skolor. Centerpartiet anser att det krävs ett omtag i skolpolitiken i vår kommun då barnen och ungdomarnas trygghet och kunskapsinhämtning är en av de viktigaste frågorna för en hållbar framtid.

För att lyckas med att få en framgångsrik skola så krävs ett antal åtgärder, ex. så måste man jobba långsiktigt med att satsa på skolan. Man måste satsa på kompetensutveckling för lärare och rektorer, då det som påverkar resultaten mest är det som händer mellan lärare och elever i klassrummet. I Vilhelmina är det viktigt att jobba med attityden hos eleverna till skolan - det ska vara coolt att gå till skolan och få bra resultat. Inte tvärtom! Där har föräldrarna en viktig uppgift.

En annan viktig komponent är valfrihet. Det fria skolvalet och friskolor är viktiga för individens möjligheter att välja en skola med en inriktning som passar just henne/honom. 

Centerpartiet tror att den digitala utvecklingen ger stora möjligheter till ett nytt sätt att lära. Vi vill att lärare ska få kompetensutveckling inom området IT-stödd pedagogik. Vi vill verka för att det lokalt tas fram lokala IT-strategier för skolan. Vi vill se ökade möjligheter att genomföra såväl distansutbildning som sk fjärrundervisning inom skolans alla ämnen. Små skolor på landsbygden kan med hjälp av digitala lärverktyg hålla en hög kompetensnivå när utbildningen kan ske på distans.

Jag hoppas att Vilhelmina har klättrat uppåt i nästa ranking, och jag lovar att jag och Centerpartiet ska göra vårat bästa för att göra Vilhelminas skolor framgångsrika!

Annika Andersson, Centerpartiet Vilhelmina


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0